Honnan lehet felismerni, egy veterán grapplert?

Gyakrabban teszek közzé sokkal komolyabb témákat, de alkalmanként szeretek nem túl súlyosakat is, melyek nem szülnek drámát vagy heves vitákat.

Ez is az egyike ezeknek

Előfordult már, hogy megláttál valakit az utcán sétálva és azt mondtad magadban, hogy „hé, ő egy grappler”?

Valaki minél régebb óta gyakorolja jiu-jitsut, általában annál könnyebb észrevenni rajta.

Néhányat a jelek közül könnyű kiszúrni és van, ami nagyon apró, szóval ugorjunk is bele.

Karfiolfül

Ez nem mindenkin alakul ki, de szinte holtbiztos jele egy veterán grapplernek. A több éves edzés áldozatokat követel, ami a füledet sújtja a leginkább. Amíg néhány ember törődik a fülével és leszívja azonnal, addig sok ember visel karfiolfület úgy, mint egyfajta harci kitüntetést.

Zúzódások és monoklik

Amíg a monoklik még mindig elég ritkák, addig a zúzódások lehetnek bárhol. Sokszor észre sem veszed a lila foltokat és hajlamos vagy jóval az edzés után felfedezni őket. Meg sem tudom számolni, hogy hányszor találtam véletlenszerűen zúzódásokat és kérdeztem magamtól, hogy „Ez vajon mikor történt?”.

Tehát ha meglátsz valakit az utcán, akinek a testét furcsa zúzódások borítják, akkor lehet, hogy egy jitsukával van dolgod.

Tape

A tape a legjobb barátunk. Be tudunk kötni vele bármit, ami gyors javításra szorul edzés előtt, de legtöbbször az ujjainkra használjuk.

Kaptam már pár furcsa pillantást edzés után, mikor elmentem a boltba és elfelejtettem leszedni a szalagokat az ujjaimról.

Pólók

Észrevettem egy irányvonalat a pólóarzenálomban.  Egy idő után szinte mindegyik jitsukának vannak pólói, melyeket az akadémián, versenyeken vagy más BJJ eseményeken kaptak vagy vásároltak.

Valójában már csak ilyen pólóm van.

Ételkorlátozások

Úgy tűnhet, hogy én mindig rajta vagyok valami új diétán annak érdekében, hogy fogyjak vagy hízzak egy adott súlycsoport miatt. Az emberek, akik nem edzenek, gyakran néznek rám furcsán, amiért néhány hónapig nagyon kevés szénhidrátot fogyasztok, máskor pedig látják, ahogy leverek egy 2000 kalóriás ebédet.

Ez volt 5 nagyon gyakori jele egy grapplernek. Természetesen ezeken kívül vannak mások is, de azt gondolom, hogy ezek elég objektívek.

 

 

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×